ROZSTRZYGNIĘCIE KONKURSU "KOTY I ICH PSOTY"
18 marca 2019 r. rozstrzygnięto konkurs plastyczny pt. „Koty i ich psoty” zorganizowany przez świetlicę szkolną. Konkurs cieszył się ogromnym zainteresowaniem, czego dowodem była duża liczba dostarczonych prac, nie tylko z klas I-III, ale również z klas starszych. Wybierając nagrodzonych, jury brało pod uwagę interesujące podejście do tematu, ciekawą technikę oraz estetyczne wykonanie.
Wszystkim, którzy podjęli wyzwanie serdecznie dziękujemy, a zwycięzcom gratulujemy.
A oto wyniki:
I miejsce:
Łucja Gliwa z klasy 1a
Barbara Kruźlak z klasy 3a
II miejsce:
Maria Lizurej z klasy 3b
Milena Kijek oraz Dacjan Kowal z klasy 3c
III miejsce:
Martyna Frankowaska z klasy 2c
Marcel Imirowicz z klasy 1a
Wyróżnienie:
Aleksander Jezierski z klasy 1a
Weronika Czerniak z klasy 1b
Alina Bondarenko z klasy 3c
Patrycja Kołodziejczyk z klasy 6b
KOLEJNY SUKCES ANASTAZJI MATYSIAK
17 marca 2019 r. w Wołowie odbyły się XXXIX Mistrzostwa Dolnego Śląska oraz Międzywojewódzkie Mistrzostwa Młodzików KARATE KYOKUSHIN. W zawodach wzięło udział 172 zawodników z 23 klubów z południowej Polski.
Anastazja Matysiak zajęła I miejsce w kategorii kata młodziczek.
GRATULUJEMY!
https://swidnica24.pl/category/sport/inne/
https://doba.pl/dsw/artykul/kolejne-sukcesy-swidnickich-karatekow/24622/12
http://mojaswidnica.pl/sukcesy-swidnickich-zawodnikow/
I EDYCJA KONKURSU "MISTRZ GASTRONOMII"
26 marca 2019 r z inicjatywy nauczycieli naszej szkoły – p. Doroty Kocoń i p. Barbary Bilańskiej-Świerzko w Zespole Szkól nr 1 przy ul. Budowlanej 7-9 odbędzie się konkurs skierowany do uczniów klas IV-VIII szkół podstawowych z Powiatu Świdnickiego. Organizatorami imprezy są: Szkoła Podstawowa nr 8, Zespół Szkół nr 1, Stacja Sanitarno- Epidemiologiczna w Świdnicy. Imprezę honorowym patronatem objęli Pani Beata Moskal – Słaniewska – Prezydent Miasta Świdnicy oraz Pan Piotr Fedorowicz - Starosta Świdnicki, a patronat medialny objęły Wiadomości Świdnickie.
Celem konkursu jest:
·wdrażanie nawyku zdrowego odżywiania ,jako formy przeciwdziałania otyłości,
·umiejętność przygotowania stanowiska pracy,
·bezpieczeństwo i higiena podczas pracy,
·tworzenie autorskich przepisów,
·promowanie zdrowego sposobu odżywiania,
·rozwijanie zdolności i zainteresowań kulinarnych,
-doskonalenie umiejętności kulinarnych uczniów,
-rozbudzenie inicjatywy i pomysłowości uczniów.
Wszystkie szkoły podstawowe zapraszamy do wspólnej zabawy.
Podczas konkursu odbędą się warsztaty dekoracyjnego składania serwetek, nakrywania stołu oraz warsztaty carvingu (rzeźbienie w owocach i warzywach).