ROZSTRZYGNIĘCIE KONKURSU "KOTY I ICH PSOTY"

   18 marca 2019 r. rozstrzygnięto konkurs plastyczny pt. „Koty i ich psoty” zorganizowany przez świetlicę szkolną. Konkurs cieszył się ogromnym zainteresowaniem, czego dowodem była duża liczba dostarczonych prac, nie tylko z klas I-III, ale również z klas starszych. Wybierając nagrodzonych, jury brało pod uwagę interesujące podejście do tematu, ciekawą technikę oraz estetyczne wykonanie.

Wszystkim, którzy podjęli wyzwanie serdecznie dziękujemy, a zwycięzcom gratulujemy.

A oto wyniki:

I miejsce:

Łucja Gliwa z klasy 1a

Barbara Kruźlak z klasy 3a

II miejsce:

Maria Lizurej z klasy 3b

Milena Kijek oraz Dacjan Kowal z klasy 3c

III miejsce:

Martyna Frankowaska z klasy 2c

Marcel Imirowicz z klasy 1a

Wyróżnienie:

Aleksander Jezierski z klasy 1a

Weronika Czerniak z klasy 1b

Alina Bondarenko z klasy 3c

Patrycja Kołodziejczyk z klasy 6b


KOLEJNY SUKCES ANASTAZJI MATYSIAK  

17 marca 2019 r. w Wołowie odbyły się XXXIX Mistrzostwa Dolnego Śląska oraz Międzywojewódzkie Mistrzostwa Młodzików KARATE KYOKUSHIN. W zawodach wzięło udział 172 zawodników z 23 klubów z południowej Polski.

Anastazja Matysiak zajęła I miejsce w kategorii kata młodziczek.

GRATULUJEMY! 

https://swidnica24.pl/category/sport/inne/

https://doba.pl/dsw/artykul/kolejne-sukcesy-swidnickich-karatekow/24622/12

http://mojaswidnica.pl/sukcesy-swidnickich-zawodnikow/

I EDYCJA KONKURSU "MISTRZ GASTRONOMII"

   26 marca 2019 r z inicjatywy nauczycieli naszej szkoły – p. Doroty Kocoń i p. Barbary Bilańskiej-Świerzko w  Zespole Szkól nr 1 przy ul. Budowlanej 7-9 odbędzie się konkurs skierowany do uczniów klas IV-VIII szkół podstawowych z Powiatu Świdnickiego. Organizatorami imprezy są: Szkoła Podstawowa nr 8, Zespół Szkół nr 1, Stacja Sanitarno- Epidemiologiczna w Świdnicy. Imprezę honorowym patronatem objęli Pani Beata Moskal – Słaniewska – Prezydent Miasta Świdnicy oraz Pan Piotr Fedorowicz - Starosta Świdnicki, a patronat medialny objęły Wiadomości Świdnickie.

Celem konkursu jest:

·wdrażanie nawyku zdrowego odżywiania ,jako formy przeciwdziałania otyłości,

·umiejętność przygotowania stanowiska pracy,

·bezpieczeństwo i higiena podczas pracy,

·tworzenie autorskich przepisów,

·promowanie zdrowego sposobu odżywiania,

·rozwijanie zdolności i zainteresowań kulinarnych,

-doskonalenie umiejętności kulinarnych uczniów,

-rozbudzenie inicjatywy i pomysłowości uczniów.

Wszystkie szkoły podstawowe zapraszamy do wspólnej zabawy.

Podczas konkursu odbędą się warsztaty dekoracyjnego składania serwetek, nakrywania stołu oraz warsztaty carvingu (rzeźbienie w owocach i warzywach).


Dodatkowe informacje